Iz Izraela ljutito poručili: Messi se na ovaj način priklonio teroristima iz Palestine
Argentinci su odlučili da odgode utakmicu protiv Izraela nakon mnogih apela iz Palestine

Bijesni što se otkazala utakmica

Iz Izraela ljutito poručili: Messi se na ovaj način priklonio teroristima iz Palestine

E. Čaušević, foto: EPA

Nakon što je Fudbalski savez Argentine odlučio da njihova reprezentacija neće igrati prijateljsku utakmicu protiv Izraela ova odluka je obradovala narod u Palestini, ali ne i u Izraelu.

Naime, Izraelci su bijesni što su Argentinci na ovaj način odlučili da otkažu utakmicu nakon pritiska iz Palestine. Iz Izraela su poručili da su posebno bijesni na Lionela Messija jer vjeruju da je on bio najglasniji za odgađanje prijateljskog meča u Jeruzalemu.

Mediji iz Izraela danas su poručili da ja javnost u ovoj zemlji ljuta zbog ovakve odluke Argentine koja ih je iznenadila, ali da su više užasnuti činjenicom da su se Lionel Messi i njegovi saigrači na ovaj način priklonili teroristima iz Palestine. Nakon što je utakmica i zvanično odgođena oglasio se i napadač Gaučosa, Gonzalo Higain, koji je priznao da je to pravi potez.

"Vjerujem da smo uradili pravu stvar i to je već sada iza nas. Na prvom mjestu su nam zdravlje i dobar razum i jednostavno smo osjećali da nije ispravno da idemo tamo i igramo", rekao je Higuain.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Postoje vrijednosti koje su čak i iznad Messija. Politizacija argentinske odluke me veoma brine. Ovo je udarac za nas ne samo u sportskom smislu već u svakom mogućem i može izazvati užasne stvari", rekao je izraelski predsjednik Rauven Rivlin.

Top Komentari

zaboti janos
Bravo Za Mesija i saigrace.Treba bojkovati ko Juznoafricku Republiku.
13 4
Kettenhund
Jedini sajt koji pise da Argentina bojkotuje utakmicu je ova... Svi ostali svjetski prenose da se radi o bezbjednosnim razlozima. Dakle nema to veze sa bojkotom Izraela, ili nesto slicno, vec niko pametan ne bi isao da igra tamo gdje je glava u torbi.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi