Dvije argentinske zvijezde su zaslužne što se otkazao meč u Jeruzalemu

Oni su sve počeli

Dvije argentinske zvijezde su zaslužne što se otkazao meč u Jeruzalemu

E. Škorić

Kontroverzna prijateljska utakmica između Izraela i Argentine (9. juni) otkazana je od strane gostujuće selekcije.

Palestinci su uputili žestoke apele, čak su i palili Messijeve dresove, a sve s ciljem da se zaustavi gostovanje ove južnoameričke selekcije na tlu Jeruzalema.

Palestince je najviše pogodilo što je utakmica trebala da se odigra u jeruzalemskom kvartu Mahla, mjestu gdje se komemorira uništenje palestinskog sela od strane izraelskih vojnika prije 70 godina.

Nakon svih tih pritisaka, Argentinci su potvrdili da neće igrati meč, a navodno su dvojica igrača Gaučosa povukla incijativu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naime, Lionel Messi i veteran Javier Mascherano su, uz trenera Jorgea Sampaolija, bili čvrsto pri odluci da se susret otkaže.

Argentinski mediji tvrde da je meč otkazan, iako se još čeka zvanična potvrda iz Argentinskog nogometnog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije