Izraelske "igre" nisu upalile kod Argentinaca
Otkazan meč usprkos velikim pritiscima

Čak je konaktiran i predsjednik

Izraelske "igre" nisu upalile kod Argentinaca

M. Šljivak

Fudbalski savez Argentine odlučio je da otkaže prijateljski meč protiv Izraela koji se 9. juna trebao igrati u Jerusalemu.

Igrači Gaučosa su nakon pritiska od strane Palestinaca odlučili da ne putuju u Izrael i meč je na kraju otkazan.

Pokušao je izraelski ministar Benjamin Netanyahu da spasi stvari u posljednji čas. Molio je predsjednika Argenine Maurija Macrija da "natjera" reprezentaciju da se pojavi u Izraelu.

Međutim, u tome očigledno nije uspio. Igrači nisu željeli putovati na utakmicu i susret koji je trebao služiti kao posljednja provjera Argentine pred Mundijal je otkazan.

Zbog otkazivanja meča FS Argentine je ostao bez 1.4 miliona dolara. U ugovoru koji je potpisan za ovaj meč Gaučosi bi ovaj novac dobili ako se Messi pojavi u Jerusalemu, ali od toga na kraju neće biti ništa.

Ovaj potez Argentine će sasvim sigurno izazvati veliko oduševljenje u Palestini gdje je djeci Lionel Messi pravi uzor u teškim vremenima.

Promo

Top Komentari

Keno
Heil Hitler
12 15
mico
Zamolila bih vas autore a i sve novine iz BiH da prenesete na koji je nacin Index.hr prenio ovu vijest, i pokusate to objasniti ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi