Iz Mbappeovih riječi se jasno vidi koliko je uvjeren u osvajanje Lige prvaka

Spremniji nego ikad

Iz Mbappeovih riječi se jasno vidi koliko je uvjeren u osvajanje Lige prvaka

E. Škorić

Kylian Mbappe bit će jedna od glavnih uzdanica PSG-a večeras u povijesnom finalu Lige prvaka protiv Bayerna u Lisabonu (21 sat).

Mbappe je na konferenciji za novinare najavio prvo PSG-ovo finale Lige prvaka i naravno ulio riječima nadu navijačima da se ipak može slomiti veliki Bayern koji je ostvario sve pobjede na putu do finala.

Francuz je stigao do polufinala s Monacom 2017. godine, prije nego što je napravio velik prelazak u PSG. 21-godišnji napadač bio je povrijeđen posljednjih sedmica, ali spreman je za veliko finale.

"Uvijek sam govorio da želim da ispišem povijest francuskog nogometa. Imam još jednu priliku za to. Zbog ovakvih stvari sam stigao u PSG. Kada sam tek došao 2017. godine, PSG je imao određenih poteškoća, a sada igramo finale. To pokazuje da nikada nismo odustali i za Francuze bi bila nevjerovatna stvar da njihov jedan klub osvoji Ligu prvaka. Zato sam i potpisao. Oduvijek sam ovo sanjao. Želim da igram s najboljima i pobijedim ih", kazao je Mbappe, pa je dodao:

"Trebamo igrati kao i uvijek. Nadamo se da ćemo se s peharom vratiti u Pariz. Da, teško je igračima igrati iza zatvorenih vrata, nedostajat će nam navijači, ali znamo da su uz nas. Ovo je finale Lige prvaka, ovo je za nas posebna godina, a može postati još posebnija".

Često se trener Thomas Tuchel dovodio u vezu s otkazom zbog nekih ranijih utakmica i neuspjeha, ali sada je siguran u svoj posao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U potpunosti svi igrači podržavaju trenera. Često govore da ne može da upravlja sa zvijezdama, a iskreno mislim da je najbolja sezona kluba. Bilo je određenih nedostataka tokom sezone, to se dešava svim klubovima, ali mi stvarno vjerujemo i čvrsto stojimo iza trenera večeras. Želimo ga obradovati osvajanjem Lige prvaka", zaključio je Francuz.

Bayern je prema kladionicama blagi favorit, a MOZZART nudi bogatu ponudu. U fokusu su sve opcije, pa možete da odaberete najbolju i da s užitkom pratite večerašnji spektakl. Cijela ponuda se može pronaći OVDJE.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Sačekat ćeš ti još neku godinu za ovaj trofej...
10 4
YouTalkinToMe
Abd psg to osvaja.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi