Iz OFK Sloga nakon poraza na Koševu poručuju: Vidjeli smo kako funkcioniše veliki tim

Klub iz Gornjeg Crnjelova se zahvalio lideru bh. prvenstva

Iz OFK Sloga nakon poraza na Koševu poručuju: Vidjeli smo kako funkcioniše veliki tim

FK Sarajevo je i dalje u igri za duplu krunu. Bordo momci su lideri na tabeli Premijer lige BiH, a plasirali su se i u finale Kupa BiH u kojem će odmjeriti snage sa ekipom Širokog Brijega.

Do finala Kupa BiH Sarajevo je došlo sa dvije ubjedljive pobjede nad Slogom iz Gornjeg Crnjelova u polufinalnim duelima.

Sarajevo je kao gost slavilo sa 4:1, dok je u revanšu, odigranom ove srijede, na Koševu upisalo pobjedu od 5:0.

Iako je Sloga razbijena u dvomeču sa liderom Premijer lige BiH, sam plasman u polufinale Kupa BiH je bio historijski uspjeh za prvoligaša iz RS.

U Slogi su pokazali da su sposobni dostojanstveno podnijeti i težak poraz poput onog od Sarajeva, pa su se sarajevskom klubu zahvalili na gostoprimstvu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"U revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, odigranom na Koševu, naš tim izgubio je od ekipe Sarajeva rezultatom 5:0... Vidjelo se u dvije utakmice da je naš protivnik ipak dosta jači od nas u ovom trenutku... Za utjehu nam ostaje da smo se u drugom susretu, uprkos velikom rezultatu, pokušali predstaviti u boljem svijetlu nego sedam dana ranije. Imali smo kazneni udarac pri rezultatu 0:0, koji nažalost nismo uspjeli realizovati, kao i dvije-tri odlične prilike u nastavku susreta", poručili su na zvaničnoj FB stranici, između ostalog, iz Sloge, pa dodali:

"Našim protivnicima čestitamo na više nego ubjedljivoj pobjedi u polufinalnom dvomeču. Hvala fudbalskom klubu Sarajevo na izuzetnom dočeku, toplom prijemu, kao i njihovom direktoru Hadžiću na organizovanoj večeri za naš tim... Imali smo priliku vidjeti kako funkcioniše jedan veliki tim. Vidjeli su i naši momci šta nam kao ekipi nedostaje da bismo bili ono što želimo biti u narednom periodu".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi