Iz Paderborna otkrili zašto Kapić još nije debitovao

U Njemačku došao ljetos

Iz Paderborna otkrili zašto Kapić još nije debitovao

Bh. internacionalac Rifet Kapić i dalje čeka na debi u Bundesligi.

Kapić je u redove novog njemačkog prvoligaša stigao tokom ljeta, ali za vrijeme dosad provedeno u klubu nije uspio da se nametne i priliku za igru uglavnom dobija igrajući za B tim Paderborna.

Za medije u Njemačkoj takvo nešto je iznenađujuće ako se uzme u obzir da je Kapić najavljen kao pojačanje, a zbog čega bh. fudbaler još nije debitovao pokušao je objasniti sportski direktor kluba Martin Przondziono.

"To je igrač koji, bez dvojbe, ima potencijala, ali još se nije uspio naviknuti na tempo kakav je u Njemačkoj. Potrebno mu je vrijeme", kazao je Przondziono, čiju izjavu prenosi tamošnji portal westfalen-blatt.de.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dok u klubu ne procijene kada je Kapić spreman za bundesligaške napore, on se nastoji dokazati igrama kroz B tim koji se takmiči u tamošnjem 5. rangu. Dosad je odigrao ukupno dvije utakmice postigavši pritom po gol i asistenciju.

Ugovor s Paderbornom mu inače važi do 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi