Iz Werdera priznali da su koristili dron da špijuniraju Hoffenheim

Poslali izvinjenje

Iz Werdera priznali da su koristili dron da špijuniraju Hoffenheim

E. Čaušević

Werder i Hoffenheim su odmjerili snage sredinom prošle sedmice u Bremenu, a meč je na kraju završen rezultatom 1:1.

Utakmica ovih timova igrala se u okviru 16. kola njemačke Bundeslige, te su klubovi na kraju podijelili bodove. Nakon toga nastao je skandal jer su iz Hoffenheima optužili Werder da su špijunirali njihov trening nakon što su uočili dron iznad trening centra.

Iz Hoffenheima su to odmah prijavili policiji, a danima niko nije znao o čijem dronu se radi. Ipak, iz Werdera su odlučili priznati da su oni zaista špijunirali treninge protivničkog tima, te su poslali izvinjenje.

"Werder je koristio dron tokom treninga Hoffenheima prošlog utorka. Nakon razgovoa s trenerima odlučili smo to uraditi i bilo je veoma pokrešno. Izvinjavamo se zbog toga i sigurno smo da se to više neće ponoviti", poručili su iz Werdera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi