Njihovi rezultati su nestvarni: Hoffenheim reda remi za remijem
Zaista nevjerovatna situacija u timu iz Sinhsheima koji ne gubi često. Također, i pobjede im izmiču, ali su zato stručnjaci za neriješene rezultate (Foto: EPA)

Šesti uzastopni neriješen rezultat u Bundesligi

Njihovi rezultati su nestvarni: Hoffenheim reda remi za remijem

M. Šljivak

Hoffenheim je danas u 17. kolu Bundeslige ugostio Mainz, a na kraju je ovaj meč završen bez pobjednika 1:1.

Oba gola viđena su već na samom otvaranju meča. Demirbay je u 11. minuti doveo Hoffenheim u prednost, da bi pet minuta kasnije Mateta izjednačio na 1:1.

Tako je Hoffenheim 2018. godinu završio remijem, a neriješeni rezultati su postali prava specijalnost za tim iz Sinsheima jer su u posljednjih šest utakmica Bundeslige, šest puta remizirali.

Posljednju pobjedu Hoffenheim je slavio 10. novembra protiv Augsburga (2:1), a posljednji poraz u Bundesligi ostvarili su 7. oktobra od Frankfurta.

Prvi dio sezone završili su kao sedmi sa 25 bodova, a u prvom meču u nastavku sezone igrat će protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 17. kolo:

Hoffenheim - Mainz 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi