Izašla nova FIFA-ina rang lista: Zmajevi napredovali, Belgija na tronu
Zmajevi predvođeni Robertom Prosinečkog u odnosu na prošlomjesečni poredak ostvarili su napredak za dvije pozicije na najnovijoj FIFA-inoj rang listi (Foto: EPA)

Dobri rezultati donijeli pomak Zmajevima

Izašla nova FIFA-ina rang lista: Zmajevi napredovali, Belgija na tronu

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je novu rang listu po kojoj je reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila novi 'skok'.

Na najnovijoj listi koja je objavljena danas, nogometna reprezentacija naše zemlje se nalazi na 32. poziciji sa 1476 bodova, što je za dvije pozicije bolji plasman u odnosu na prethodni mjesec.

Zbog sjajnih igara Belgija je od ovog mjeseca na samom vrhu sa bodom više od Francuske, s kojom je prethodno dijelila prvo mjesto, treći je Brazil, a najboljih deset zatvaraju Hrvatska, Engleska, Urugvaj, Portugal, Švicarska, Španija i Danska.

Kada su u pitanju selekcije s kojima se takmičimo u Ligi nacija, Austrija je na 24. mjestu, dok je na 34. poziciji Sjeverna Irska.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

FIFA rang lista za oktobar 2018. godine:

1. Belgija (1733)
2. Francuska (1732)
3. Brazil (1669)
4. Hrvatska (1635)
5. Engleska (1619)
6. Urugvaj (1617)
7. Portugal (1616)
8. Švicarska (1598)
9. Španija (1594)
10. Danska (1584)
...
32. Bosna i Hercegovina (1476)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi