Izbacili su Senegal zbog fair-playa, pa šta onda tek reći za potez Japanaca?

Odustali od utakmice

Izbacili su Senegal zbog fair-playa, pa šta onda tek reći za potez Japanaca?

Edmir Škorić

Odlučeno je, eto, da Senegal ispadne. Pravila su takva, oni su imali dva žuta kartona više od Japana.

U grupi H Kolumbija je pobijedila Senegal s 1:0, istim je rezultatom Poljska bila bolja od Japana. Na kraju su Senegal i Japan imali po četiri boda, no i identičnu gol-razliku (4:4) i isti međusobni omjer (2:2).

O putniku u osminu finala odlučivao je fair-play i tu su u prednosti bili Japanci jer su imali četiri naspram šest žutih koliko je u dosadašnja tri kola sakupio Senegal.

Japan ide dalje, no nekoliko minuta prije kraja doslovno odustao od utakmice. Čekali su Samuraji samo da sudija odsvira kraj i nisu ni pokušavali da nešto naprave.

Njihov potez su mnogi osudili, pobrali su dosta kritika, te im je dobar dio stadiona zviždao danas. Izbacili su Senegal zbog fair-playa, a potez Japanaca je sve samo ne za rubriku fair-playa. Za nadati se da drugi neće slijediti njihov primjer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi