Bivši golman Uniteda pohvalio De Geu, ali za njega nije broj jedan na svijetu

Mark Bosnich smatra da je Buffon trenutno najbolji

Bivši golman Uniteda pohvalio De Geu, ali za njega nije broj jedan na svijetu

Eldar Ganibegović

Nekadašnji golman Manchester Uniteda Mark Bosnich mišljenja je kako David De Gea trenutno nije najbolji golman na svijetu.

Bosnich je dres Crvenih đavola nosio u dva navrata. Najprije u periodu od 1989. do 1991. godine, i od 1999. do 2001. godine. Nije se proslavio na Old Traffordu gdje je upisao svega 27 nastupa.

Navjeći dio svoje karijere proveo je u Aston Villi, za koju je odigrao 179 utakmica, a osim ova dva kluba u Engleskoj branio je još za Chelsea.

U razgovoru za talkSPORT, ovaj 45-godišnjak je izjavio: "Mislim kako bi De Gea sigurno bio među top tri golmana na svijetu."

"Izvanredno je branio protiv Arsenala. Napravio je 14 odbrana - to je bila zaista sjajna izvedba De Gee i ako želite osvojiti naslov treba da imate golmana koji će vam donijeti 20 do 25 bodova. Ne postoji ekipa koja je osvojila naslov bez odličnog golmana među stativama."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ali, nemojte zaboraviti Gigi Buffona, bez obzira na njegovu dob. Ove godine je zauzeo četvrto mjesto u izboru za najboljeg FIFA igrača i dobio je nagradu za najboljeg golmana. "

"Uvijek bih prije izabrao Buffona nego De Geu", zaključio je Bosnich.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti