Poruka vladaru fudbala ZDK: Statut primijeniti u cijelosti, a ne selektivno!

Veliki broj primjedbi klubova urodio plodom

Poruka vladaru fudbala ZDK: Statut primijeniti u cijelosti, a ne selektivno!

S. Mlaćo
Izborna komisija NS FBiH na čelu sa Ljubanom Frljićem nakon brojnih pritužbi koje su stigla na adresu saveza iz ZDK, danas je uputila dopis NS ZDK, predsjedniku Muhamedu Begagiću, generalnom sekretaru Safiji Mahmić te svim klubovima NS ZDK o obaveznom sprovođenju pravovaljanih izbora u tom Savezu.

Razmatrajući brojne primjedbe, Izborna komisija NS FBiH je uputila dopis u kojem se jasno navodi da je NS ZDK obavezan da u cijelosti, a ne selektivno, primijeni Statut i sve ostale propise, zatim da omogući kandidiranje svih predloženih kandidata koji ispunjavaju uslove.

Ovim dopisom potvrđeno je pisanje našeg portala kada smo najavili da je sve veće nezadovoljstvo klubova u ovom kantonu.

Isti su nam tada kazali da je odlazeći predsjednik NS ZDK Muhamed Begagić već skrojio listu kandidata sa generalnim sekretarom Safijom Mahmić i određenim članovima Izvršnog odbora. Tako su liste kandidata skrojene i delegatima bi samo preostalo da glasaju za ili protiv istih.

Time je kompletan izborni proces doveden u pitanje, a da su brojni klubovi bili u pravu potvrđeno je i dopisom iz NS FBiH koji možete vidjeti u prilogu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Saznajemo da su prigovori i primjedbe otišli i u NS BiH, pa će u NS ZDK ipak morati u izbornom procesu da uvažavaju Statut, te sve ostale propise. Ukoliko se to ne desi, ugrozila bi se i pravovaljanost zakonosti izborne Skupštine NS FBiH i NS BiH.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

Brazuka
odlazi zlo staro. Kako vas Boga nije strah?
2 0
Gari Garinča
Predsjednik federalne izborne komisije glavni mešetar u SBK/KSB.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi