Brz odgovor iz NS SBK/KSB: Oglasit ćemo se poslije izvršenih pregleda

Sudije nezadovoljne, sutra novi seminar

Brz odgovor iz NS SBK/KSB: Oglasit ćemo se poslije izvršenih pregleda

S. Mlaćo
Teme:

Nezadovoljstvo sudija iz SBK/KSB je kulminiralo, a isti očekuju i reakciju NS SBK/KSB.

Iz izvora bliskih Udruženju sudaca SBK/KSB saznajemo da je na utakmicu Druge Lige Zapad grupa 1 na utakmici NK Vlašić - NK Iskra delegiran sudac koji nije trčao norme za tekuću sezonu te isti po propozicijama nije mogao biti delegiran.

Ovo je kako kažu bliski sudijski izvori kap u moru problema u Udruženju sudaca SBK/KSB i Nogometnog saveza SBK/KSB.

Nezadovoljstvo je i oko navodnog trošenja novca sa računa Udruženja.

Tragom priče koju smo objavili pokušali smo kontaktirati odgovorne iz NS SBK/KSB koji nisu željeli demantirati istu, potvrdivši tako njenu istinost. Ipak, naveli su da se nadaju da će problemi uskoro biti riješeni.

Posebno se to odnosi na novac koji je bio na računu. Formirana je i financijska komisija koju čine četiri osobe, održana je i sjednica koji su prisustvovali i ovlašteni računovođa te sekretar UNSIS-a (imena i prezimena poznata redakciji).

"Poslije izvršenih pregleda nadležnih komisija koje su nadležne za kontrolisanje i rad Sudijske organizacije, NS SBK/SBK će dati zvanično saopštenje", kazali su nam iz NS SBK/KSB.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Saznajemo da se 12 sudija nije pojavilo na prvom seminaru za Drugu ligu Zapad, a novi je zakazan sutra.

Ukoliko se navedeni ne pojave ili ne ispune norme, biće skinuti sa liste. Komisija za sutra je delegirana iz Edukacionog centra, a sveće biti obavljeno uz kamere.

Top Komentari

Gari Garinča
Raspad sistema. Anarhija. Javašluk.
1 0
enko
Odgovorni rekli da ce problemi biti rjeseni a oni traju godinama.pa vidite da poslije Var akcije udruzenje se nije oglasilo niti je koga suspendovalo,jer vrana vrani oci ne vadi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi