Da li su izbori u NS ZDK završeni?

Jučer održan Izvršni odbor, klubovi nezadovoljni

Da li su izbori u NS ZDK završeni?

S. Mlaćo
Teme:

Izborni procesi u kantonalnim nogometnim savezima u završnoj su fazi.

Kako saznajemo, jučer je u Zenici održana sjednica Izvršnog odbora NS ZDK, a sami izbori su bukvalno završeni. Naime, iz više izvora nam je potvrđeno da nogometni klubovi u ovom kantonu nisu zadovoljni načinom izbora kandidata za predsjednika saveza, te kandidate za Izvršni odbor NS FBiH i NS BiH.

Prema istima, odlazeći predsjednik Saveza Muhamed Begagić već je skrojio listu kandidata sa generalnim sekretarom i određenim članovima Izvršnog odbora.

Praksa u svim kantonima je takva da svi kandidati koji ispunjavaju uslove, a koje su klubovi predložili, budu predloženi na Skupštini Saveza kako bi delegati birali predsjednika, te po dva kandidata za IO NS FBiH i IO NS BiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Tako je skrojena lista sa po dva kandidata i delegatima će preostati samo da glasaju za ili protiv istih, što je slućaj samo u NSZDK.

Time se dovodi u pitanje regularnost izbornog procesa, pa nema sumnje da će u NS ZDK biti uzbudljivo u narednom periodu.

Top Komentari

tale
Joj Begagicu , pa bolan valja na onaj svijet
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi