Izdanak Partizanove škole pojačava napad Arsenala?

Srbijanski mediji najavljuju transfer karijere Andrije Živkovića

Izdanak Partizanove škole pojačava napad Arsenala?

Sve je jasnije da će Arsenal, možda već u januaru, ostati bez Alexisa Sancheza, pa je Wenger krenuo u potragu za pojačanjima u napadu. Jedno od potencijalnih pojačanja Topnika bi, navdono, mogao biti i krilni napadač Andrija Živković.

Živković je, inače, 2016. godine prešao iz Partizana u Benficu, a Mozzart Sport sada prenosi da Arsenal već neko vrijeme prati ovog 21-godišnjeg krilnog napadača, te da su skauti Topnika putovali u Portugal kako bi gledali njegovu izvedbu protiv Portimonensea u utakmici Liga Kupa.

Osim Arsenala, i Sevilla i Valencija iskazuju interes za Živkovićeve usluge, te za sada imaju više šansi da realizuju njegov transfer jer bi u ovim ekipama sigurno imao veću minutažu.

Ipak, iako Živković još uvijek nije standardni prvotimac Benfice, Wenger je prepoznao njegov potencijal, te ga zbog toga želi dovest na Emirates.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Veliki problem za Živkovićev transfer bi mogla biti ogromna otkupna klauzula koju je Benfica ugradila u njegov ugovor, a koja iznosi čak 60 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi