Izet Hajrović propušta utakmicu sezone
Bh. fudbaler je sa šest golova i četiri asistencije bio ključni igrač Dinama u Evropi ove sezone

Ne igra u Lisabonu

Izet Hajrović propušta utakmicu sezone

E. Škorić

Najbolji strijelac i asistent Dinama u evropskoj sezoni propustit će jednu od najvažnijih utakmica ovog kluba.

Hajrovićev Dinamo je na Maksimiru slavio s 1:0 i u Lisabon ide po historijski plasman u četvrtfinale Evropske lige, ali treneru Nenadu Bjelici na raspolaganju neće biti Hajrović, koji je zadobio povredu.

On je četvrti bitan igrač Modrih koji je otpao za duel s Benficom, a prethodno su otpali Ademi, Šunjić i Leovac.

Sa šest golova Hajrović je najbolji Dinamov strijelac u savršenoj evropskoj sezoni, a također ima i četiri asistencije, baš kao i Petković.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Umjesto Hajrovića će zaigrati Kadzior, koji je bio sjajan i u prvom meču i to je barem olakšavajuća okolnost za Bjelicu i stručni štab Dinama.

U četvrtak Dinamo ima priliku da u Lisabonu napravi veliki rezultat, i dalje ima tih 1:0, ali bez ovih igrača će hrvatskom prvaku biti jako teško protiv Benfice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi