Izgled Camp Noua je dokaz da se danas igra meč za historiju

Prazne tribine u Barceloni...

Izgled Camp Noua je dokaz da se danas igra meč za historiju

Katalonija je danas u centru pažnje, kako političke, tako i sportske javnosti. 

U ovoj španskoj pokrajini danas se održava referendum o nezavisnosti, a upravo zbog toga u centru pažnje danas je meč između Barcelone i Las Palmasa. 

Katalonska ekipa je prije nekoliko sati od Fudbalskog saveza Španije zahtijevala da se meč odgodi zbog nereda koji su se dešavali tokom cijelog dana u ovom gradu, ali rukovodstvo La Lige odlučilo je da odbije ovaj zahtijev. 

Barceloni je zaprijećeno da će meč biti proglašen službenim rezultatom 0:3 za Las Palmas ukoliko fudbaleri domaćeg tima ne izađu na teren, te je zbog toga katalonska ekipa odlučila da ipak odigra meč. 

Ono što je najbitnije na kraju je činjenica da se meč igra iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva navijača. Teško je prisjetiti da li se to ikada desilo na jednom meču Barcelone...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barcelona je trenutni lider u La Ligi i imaju sedam bodova više od najvećeg rivala Real Madrida. Upravo zbog toga oni ne smiju sebi dozvoliti gubitak bodova na današnjem meču jer bi to bio pravi poklon za Madriđane. Naravno, veliko je pitanje šta će biti sa Barcelonom ukoliko Katalonija zaista postane nezavisna. Da li će se Barca nastaviti takmičiti u La Ligi? Ipak, to je tema za neku drugu priliku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi