Panika u Barceloni, odgađa se današnji meč?
Foto: EPA

Zbog nemirne situacije u Kataloniji

Panika u Barceloni, odgađa se današnji meč?

Edmir Škorić

Barcelona i Las Palmas bi danas trebali da odigraju svoj meč ovog kola, no on je sada vrlo upitan.

Barcelona na Nou Campu dočekuje Las Palmas i meč je planiran za 16 sati i 15 minuta, no iz katalonskog kluba traže od Španskog nogometnog saveza da se ista odgodi. Apeluju na to i brojni španski novinari.

Podsjećamo, na ulicama Barcelone danas su izašli građani na referendum kako bi se izjasnili oko nezavisnosti španske pokrajine Katalonije.

FC Barcelona ima hitan sastanak na kojem je i predsjednik kluba Bartomeu i uskoro će biti poznato hoće li se odgoditi duel s Las Palmasom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na ulicama Barcelone pravi je haos, policija pravi barikade i otežava biračima da dođu na demokratske izbore. Tamošnje stanovništvo je zabrinuto da bi u toku dana moglo doći i do nekih većih nemira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi