Na Nou Camp će istrčati u majicama sa zastavom Španije

Sve oči uprte u Barcelonu

Na Nou Camp će istrčati u majicama sa zastavom Španije

Edmir Škorić

Barcelona i Las Palmas od 16:15 sati na Nou Campu igraju meč 7. kola španske La Lige.

Da nije jutros bilo referenduma za nezavisnost Katalonije, to bi bio običan nogometni dan u Barceloni, no ovako je puno više od utakmice. Uostalom, upitno je hoće li se uopće i igrait.

Las Palmas je gost Barceloni, a gostujući igrači spremni su da izađu u majicama sa zastavom Španije, čime bi mogli izazvati pravi bijes domaćina.

"Izaći ćemo na ovaj meč u majicama sa španskom zastavom i današnjim datumom, tako da izrazimo želju za svijetlom budućnošću naše zemlje", saopštili su iz Las Palmasa.

Barcelona je imala hitan sastanak i probat će barem pomjeriti vrijeme odigravanja meča, no za sada nema zvaničnih informacija. Slike koje dolaze iz Katalonije, posebno iz Barcelone i Girone, nisu nimalo lijepe. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Policija je pravila barijere i pokušavala da zaustavi one koji su odlučni da odvoje pokrajinu od Španije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi