Izgubili derbi, ali i bitku za titulu: "Ovo je najveći skandal u historiji fudbala"

Izgubili derbi, ali i bitku za titulu: "Ovo je najveći skandal u historiji fudbala"

A. Čaušević

Iako su bili veoma blizu, ipak neće prekinuti dugogodišnju dominaciju ljutog rivala. 

Borussija Dortmund je većim dijelom sezone držala prvo mjesto Bundeslige, međutim jučerašnji poraz od Schalkea 04 u rurskom derbiju je značio i vjerovatni oproštaj od titule.

Poveli su domaći s 1:0, ali su na kraju poraženi s 2:4. Susret su završili s dva igrača manje poslije isključenja Marca Reusa i Mariusa Wolfa.

Trener Milionera Lucien Favre je poslije utakmice izuzetno bio suđenjem arbitra Zwayera i njegovog kriterija kada je dosudio penal za Rudare.

"Meč je mogao završiti drugačije, dobro smo počeli, ali nas je penal ranio. To je smiješno", rekao je Favre te nastavio:

"Osobe koje su izmislile ova pravilo se više ne mogu pogledati u ogledalo. Ovo je za mene najveći skandal u historiji fudbala."

"Kako god titula je šala, to je sasvim jasno", rečenica kojom je Favre najavio oproštaj za borbu od titule prvaka Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern danas gostuje otpisanom Nuernbergom. S pobjedom bi Bavarci otišli na plus četiri tri kola prije kraja te je sasvim jasno da su veoma blizu sedme uzastopne titule.

Milioneri će do kraja sezone igrati s Werderom, Fortunom i Borussijom iz Moenchengladbacha, dok Bavarce osim duela s Nuernbergom još očekuju utakmice s Hannoverom, RB Leipzigom i Eintrachtom.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi