"Izgubit ćemo ako Ronaldo bude igrao sam"

Selektor Portugala pred večerašnji duel

"Izgubit ćemo ako Ronaldo bude igrao sam"

Večeras će na Olimpijskom stadionu u Sočiju u susretu osmine finala koplja ukrstiti reprezentacije Portugala i Urugvaja.

Favorita za prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva je jako teško odrediti u ovom duelu, a presuditi bi mogao samo jedan trenutak inspiracije i genijanlosti Ronalda sa jedne i nekog od ubojitog dvojca Cavani - Suarez sa druge strane.

Iako je jasno da je Cristiano Ronaldo glavna uzdanica Portugala, selektor Fernando Santos je svjestan da sve nade Portugalaca ne smiju počivati samo na sjajnom fudbaleru Real Madrida.

"Potrebno nam je da igra čitava ekipa. Izbugit ćemo ako Ronaldo bude igrao sam. Moramo biti jaka ekipa, jaki kao što će Urugvaj sigurno biti. Teško je osloniti se samo na jednog igrača. Čak i kada postignete tri gola vama je potrebna podrška cijele ekipe", poručio je Santos pred večerašnji ogled sa Urugvajem.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ipak, istina je i da kada dvije ekipe neutralizuju jedna drugu indvidualni kvalitet dolazi u prvi plan. Nadam se da će moja ekipa biti na visini zadatka i tako dati priliku Ronaldu da napravi razliku", dodao je Santos.

Podsjetimo, duel Portugala i Urugvaja počinje u 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi