Jedini svjetski prvak koji je stao na stranu rumunskog sudije: "Mene su Africi zvali bijelcem..."

Rasizam veliki problem

Jedini svjetski prvak koji je stao na stranu rumunskog sudije: "Mene su Africi zvali bijelcem..."

A. Čaušević

Razisam je veliki problem u svijetu fudbala, a posljednji slučaj zabilježen je tokom utakmice PSG - Bašakšehir.

Četvrti sudija na tom meču, Sebastian Colțescu, je za Pierrea Webba rekao da "taj crni igrač" treba biti isključen nakon čega je utakmica i prekinuta.

Te riječi izazvale su mnogobrojne reakcije. Uslijedila je masovna kampanja u borbi protiv rasizma, a određene poteze je povukla i UEFA.

Ipak, ima i onih koji smatraju da riječi koje je izgovorio Coltescu nemaju rasističku konotaciju. Među njima je i Lionel Charbonnier, svjetski prvak s Francuskom 1998. godine.

"Trenirao sam u Africi i uvijek su me zvali bijelcem. Tu ništa nije bilo rasistički, niko nije ni pomislio na takvu stvar, pa ni ja", kazao je Charbonnier.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Le dérapage de Lionel Charbonnier suite à la polémique raciste de PSG -  Basaksehir

Treći golman Trikolora u pohodu na svjetski tron se očekivano odmah našao na udaru kritika francuskih medija.

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
A sta bi ljudi tek rekli kad bi vidjeli sta se u BiH - PL desavalo / ovo nije nista - kod nas se velicaju ratni zlocinci kao dobar dan
14 2
Vrana
Zamisli da postojis samo sto ti je mati bila ****** i svalerka sqiptaru
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi