Izjava Emeryja nakon novog kiksa Arsenala će samo izazvati dodatni bijes kod navijača
Emery smatra da je taktika Arsenala bila ispravna i pored novog kiksa

Španac je i bez ovoga bio na tankom ledu

Izjava Emeryja nakon novog kiksa Arsenala će samo izazvati dodatni bijes kod navijača

S. Pašalić, foto: EPA

Arsenal danas ponovo nije uspio upisati tri boda u Premier ligi.

Topnici su na svom terenu ugostili Wolvese i golom Aubameyanga nakon prvog poluvremena vodili sa 1:0, ali su gosti preko Jimeneza u 76. minuti uspjeli izjednačiti na 1:1, a domaći do kraja nisu uspjeli stići do drugog gola.

Gosti su dosta prijetili Arsenalu, a to pokazuje i statistika prema kojoj su uputili čak 25 udaraca na gol, od čega je 8 išlo u okvir gola.

Ekipa Unaija Emeryja je s druge strane imala 10 udaraca na gol, od čega je 4 išlo u okvir, a trener Arsenala je nakon završetka meča izjavio da je rezultat loš, ali da je taktika bila savršena.

"To je loš rezultat, ali taktički je funkcionisalo kako smo htjeli. Rezultat nije dobar za nas, pokušali smo. Ne možemo nametnuti svoj plan igre za 90 minuta", rekao je Španac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada smo počeli na 1:0, bio je to vrlo dobar trenutak da preuzmemo samopouzdanje i iskoristimo ga za pokušaj postizanja drugog gola."

"Stvarno, nismo propuštali puno šansi, ali utakmica je bila jednaka za dvije ekipe i ako ne postignete drugi gol, postoji mogućnost da i oni postignu pogodak. Reakcija je bila dobra, veći pritisak i bolje prilike za postizanje pogotka. Ali na kraju, remi nije dobar rezultat za nas", zaključio je Emery.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjo
koji je debil ovaj Emery
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti