"Barca bez Messija dobije 5:1, a Real bez Ronalda izgubi 5:1... To je razlika"

Joao Cancelo hvalio sunarodnjaka

"Barca bez Messija dobije 5:1, a Real bez Ronalda izgubi 5:1... To je razlika"

Fudbaler Juventusa Joao Cancelo imao je samo riječi hvale za svog sunarodnjaka i saigrača Cristiana Ronalda.

Cancelo je u razgovoru za Sky Sport Italia poručio da bi Ronaldo morao osvojiti Zlatnu loptu i da bi sve osim toga bila velika nepravda.

"Ako Ronaldo ne osvoji Zlatnu loptu, to će biti nepravda. On je najbolji igrač svijeta a i prošle sezone je bio nadmoćniji", započeo je Cancelo, koji smatra da Svjetsko prvenstvo ne bi smjelo biti jedino mjerilo kada se dodjeljuje ova nagrada:

"Ako je to mjerilo, onda samo određena grupa igrača može dobiti tu nagradu. Ako ste rođeni u Francuskoj, Njemačkoj ili Brazilu, vi ćete kad-tad osvojiti Svjetsko prvenstvo i eto nagrade. Veći je uspjeh kada Portugal osvoji Evropsko prvenstvo. To je vrlo rijetko".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ronaldo je prošle sezone osvojio Ligu prvaka i bio njen apsolutni pobjednik sa 15 postignutih golova. U kojoj god je ekipi, ta ekipa postaje bolja za klasu. Dokaz vam je to što je Barcelona bez Messija jučer dobila 5:1, a Real bez Ronalda je izgubio tim rezultatom. To je ta razlika".

"Otkako je u Juventusu, Ronaldo nije samo ojačao kvalitetu ekipe već je svaki njegov saigrač postao bolji individualno. Milioni ljudi gledaju šta Ronaldo radi na terenu, ali mi koji imamo sreću da gledamo šta radi na treninzima... To je čudo, spektakl. On je najbolji igrač svijeta, a opet je tako gladan uspjeha i nikada ne popušta. Jednostavno, rođen je da pobjeđuje", zaključio je Cancelo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Gubio je Real protiv Barcelone i sa Ronaldom: 2-6 pa 5-0 i 4-0.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi