Izjava selektora Argentine se posebno proučava, da li je priča o La Pazu i nadmorskoj visini mit?

Izjava selektora Argentine se posebno proučava, da li je priča o La Pazu i nadmorskoj visini mit?

Edmir Škorić

Selektor Argentine govorio je pred meč s Bolivijom i upozorio da je to jedna od najboljih svjetskih ekipa kada igar na svom terenu.

Argentina je na otvaranju kvalifikacija za SP pobijedila Ekvador s 1:0, a sutra navečer gostuje u Boliviji u La Pazu, gdje je naročito teško igrati zbog nadmorske visine od oko 3600 metara.

"Maksimalno je teško. Ovdje je Bolivija jedna od najboljih ekipa na svijetu i rijetko gubi", rekao je Lionel Scaloni, selektor Gaučosa.

Ako se uzmu u obzir posljednja tri ciklusa kvalifikacija (za Svjetska prvenstva 2010., 2014. i 2018.), bolivijska reprezentacija bila je domaćin u 26 utakmica.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pobijedila je 11 puta, ima sedam poraza i osam neriješenih duela. Drugim riječima, osvojila je 41 bod od ukupno 78 mogućih.

Za razliku od prethodnih godina, Bolivija i mit o nadmorskoj visini više nisu toliko presudni i nepremostiva prepreka za rivale Bolivije.

Top Komentari

AsmirM
Haha kad je Bolivija domacin protivnici jedva dišu uglavnom bice golova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi