Karačić: Velika pobjeda za nas, Jakirović: Bolji tim je izgubio

Treneri nakon meča na Pecari

Karačić: Velika pobjeda za nas, Jakirović: Bolji tim je izgubio

M. Šljivak

Široki Brijeg je večeras na Pecari savladao Zrinjski sa 1:0 i osvojio je jako važna tri boda u borbi za Evropu.

Mateo Stanić je pogotkom u 57. minuti odlučio pobjednika ovog duela, a trener domaćeg tima Toni Karačić je zadovoljan nakon trijumfa.

"Čestitam svojoj momčadi na pobjedi. Prvo poluvrijeme je pripalo Zrinjskom, ali smo kvalitetno odigrali drugo poluvrijeme. Bili smo opasniji, kvalitetniji. Pobijedili smo i ovo su jako bitna tri boda za nas", rekao je Karačić.

Do kraja će Široki voditi veliku bitku za izlazak na evropsku scenu.

"Ima još pet kola, sve je izjednačeno. Mi smo bili u negativnoj seriji i ovo je bitna pobjeda za nas", rekao je Karačić.

Sa druge strane trener Plemića Sergej Jakirović ističe kako je bolji tim poražen večeras.

"Očekivano tvrdo, puno tenzija i dinamike. Izgubila je bolja ekipa na terenu. Ovo je prvi put da otkako sam tu da smo stvorili ovoliki broj prilika. Odlučuju sitni detalji, mi nismo zabili i čestitam protivnicima".

Naredne sedmice Zrinjski igra protiv Veleža.

"Svaki vikend nam je derbi, slijedi gradski derbi. Analizirat ćemo ovaj meč i okrenuti se toj utakmici", istakao je Jakirović.

Zrinjski je trenutno na četvrtom mjestu tabele sa 49 bodova, dok je Široki Brijeg peti sa bodom manje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Karacic je odlican trener! Ti ces Jakirovicu zbog neznanja biti zamijenjen. Opet se Baka vraca.
4 0
Ekspert
A dobio je bolji trener. Izgubio si se.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi