Klafurić i Mlinarić najavili pohod na titulu: "Imamo samopouzdanje, želimo napraviti iskorak"

Velež će imati velike ambicije naredne sezone

Klafurić i Mlinarić najavili pohod na titulu: "Imamo samopouzdanje, želimo napraviti iskorak"

Esmer Oštraković, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Veleža za kraj sezone ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Tuzla Cityja, a konačan rezultat bio je čak 5:1.

Gosti su bili favoriti u utakmici koja nije imala poseban značaj niti za jednu ekipu.

Prije ovog kola bilo je jasno da je Tuzla City putnik u Prvu ligu Federacije BiH, te utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj ni za jedne ni za druge.

Jako zadovoljan mogao je biti trener gostujuće ekipe Dean Klafurić.

"Čestitke svima u klubu, igračima najviše. Sve ste lijepo rekli. Završili smo sezonu na način na koji smo odigrali cijelu. Vrlo uspješna sezona za nas. Napravili smo dobre stvari osim tog trećeg mjesta, a i ono je samo po sebi veliki uspjeh.

Oglasi

Jedina smo neporažena ekipa na domaćem terenu. Sve ekipe osim Borca smo pobijedili. Statistički, posebno ofanzivno smo najbolji u ligi i čestitke svima koji su to ostvarili", rekao je Klafurić.

Kako je sezona odmicala Velež je izgledao sve bolje i bolje?

"Sada smo napravili dobar temelj, imamo dobru bazu, stabilnost. Imamo samopouzdanje i naravno da želimo napraviti iskorak jer to je prirodno", završio je Klafurić.

Trostruki strijelac danas je bio Mlinarić.

"Došli smo, jeste da je zadnje kolo i da su svi glavama kući jer smo već osigurali treće mjesto, ali došli smo da pobjedimo. Vjerujem da smo navijačima donijeli lijep završetak jako lijepe sezone", rekao je Mlinarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je vrijeme za iskorak naredne sezone?

"Pričamo svi o tome, svi isto razmišljamo. Vjerujemo da bi naredna sezona mogla biti ta. Pred nama je mnogo posla i možemo se nadati novom iskoraku", rekao je Mlinarić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Samo lagano… Forza Velež
4 0
zakeroni
Bravo rođeni
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi