Velež ubjedljiv na Tušnju: Šou Mlinarića za kraj sezone

Sigurna pobjeda Rođenih

Velež ubjedljiv na Tušnju: Šou Mlinarića za kraj sezone

Esmer Oštraković, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Veleža ostvarili su ubjedljivu pobjedu za kraj sezone u WWin ligi Bosne i Hercegovine. Naime, oni su na Tušnju slavili protiv Tuzla Cityja sa čak 5:1.

Već u 5. minuti viđena je prva velika prilika za goste. Mlinarić je bio sam ispred Lolića, šutirao je sa sedam metara iskosa, no stativa je saveznik domaće ekipe.

Dvije minute kasnije probao je Dino Halilović sa nekih dvadesetak metara, ali lopta ide pored gola domaće ekipe.

Tražili su gosti iz Mostara penal u 18. minuti nakon što je srušen Mlinarić, ali glavni sudija ove utakmice se nije oglasio.

Do vodstva gosti stižu u 31. minuti. Nakon asistencije Ede Vehabovića gol za vodstvo Veleža postigao je Mlinarić.

Deset minuta kasnije bilo je 2:0. Zvonić je dugom loptom uposlio Mlinarića koji je izbjegao ofsajd zamku. Primio je loptu i poput velikih majstora prebacio istrčalog Lolića.

Oglasi

Na samom otvaranju drugog poluvremena novi gol Veleža. Mlinarić je ovaj put upisao asistenciju, a gol za 3:0 postigao je Halilović.

Svoj četvrti gol na ovom susretu Velež postiže u 55. minuti. Šikalo je pogodio sa nekih petnaest metara.

Prvu pravu priliku domaći su imali u 73. minuti. Hodžić je centrirao, lopta se odbija od Domića ali Duka sjajno reaguje i uz pomoć prečke spašava svoj tim.

Uspjeli su igrači Tuzla Cityja postići pogodak za 4:1. Igrala se 82. minuta kada je Hadžić matirao golmana Veleža.

Nije ni tu bio kraj uzbuđenjima na Tušnju. U 89. minuti svoj treći gol na utakmici postiže Mlinarić. Mehić je centrirao, a Mlainarić atraktivno pogodio vanjskim dijelom kopačke.

Tuzla City - Velež 1:4

TUZLA CITY: Lolić, Delimeđac, Rizvić, Garčević, Redžić, Osmić, Sakić, Fehrić, Husić, Husejinović, Ćosić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Duka, Zvonić, Halilović, Mlinarić, Peco, Šikalo, Domić, Vehabović, Gholami, Kuko, Bešić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sir KLAF čestitke za odlicnu sezonu,povedi nas Majstore iduce sezone prema 100 godisnjoj zelji Tituli BiH,ti to mozes Doktore
3 0
Noname992
Hajmo ovako Mlinarić igra protiv dječaka iz Tuzla Citya a tebi sjedi Puce na klupi umjesto da ga staviš od prve minute daš mu šansu neka se dokaže bar protiv svojih vršnjaka.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi