Varešanović: Moju ljubav prema ovom klubu mi ne mogu oduzeti

Trener Sarajeva odgovarao na pitanja novinara

Varešanović: Moju ljubav prema ovom klubu mi ne mogu oduzeti

Edmir Škorić

FK Sarajevo će u nedjelju od 17 sati i 30 minuta u Mostaru na stadionu Rođeni ugostiti Zrinjski u derbiju 20. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo će još morati da pričeka na povratak na Koševo, a dok radovi ne budu završeni, bordo tim će igrati na neutralnim terenima. Sada će biti domaćin Zrinjskom na stadionu Veleža, dok će gradski derbi sa Željezničarom odigrati u martu na stadionu Trening centra NFSBiH u Zenici. Također, važno je napomenuti da će oba ta meča biti odigrana bez prisustva publike.

Sarajevo je doživjelo velike promjene tokom zime, dovedeno je dosta sjajnih nogometaša, a prvi pravi ispit slijedi kada "u goste" dolazi lider na tabeli i aktuelni prvak HŠK Zrinjski. Tim je povodom danas od 14 sati održana press konferencija na kojoj se novinarima obratio trener Mirza Varešanović.

"Odigrali smo 55 treninga, odigrali šest utakmica, imali smo kvalitetne protivnike u Antaliji. Pokazali smo da se možemo nositi sa svim protivnicima. Došlo je devet novih igrača i skroz je nova ekipa. Nadam se i vjerujem da ćemo u Mostaru protiv Zrinjskog pokazati da smo dobro radili. Vjerujem da smo na dobrom putu. Cilj je Sarajeva uvijek da izađe u Evropu, ali ove godine je situacija teža jer smo udaljeni sam bodova. Dovodili smo igrače da bismo bili konkurentni za Evropu. Nadam se i vjerujem u ovaj izbor igrača, da možemo ostvariti dobar rezultat. Ispred nas je 15 utakmica i dok god postoji matematička mogućnost da uhvatimo Evropu, mi ćemo se boriti".

Dovedeno je devet igrača, trebat će vremena da se sve to posloži. S druge strane Zrinjski koji ima godinama kontinuitet...

"Sigurno da će nam trebati malo više vremena da sve to uklopimo, ali kako bude vrijeme odmicalo, bićemo sve bolji i bolji. Znamo šta nas očekuje protiv Zrinjskog u Mostaru i mi smo spremni. Riječ je o lideru na tabeli i aktuelnom prvaku. Nisu puno mijenjali, a novi je trener".

Oglasi

Situacija sa strancima? Ima dosta stranaca, neki će morati i da idu na tribine.

"Svjesno smo to uradili, s obzirom da je Sarajevo u prvom dijelu sezone napravilo jako loše rezultate. Morali smo ekipu dobro pojačati. Razgovaramo sa strancima. Žao nam je zbog toga, voljeli bismo da svi igraju jer svi imaju kvalitet, ali situacija je takva kakva jeste, a sve zavisi od utakmice i protivnika. Prema tome ćemo praviti ekipu i izbor stranih igrača".

Osjeća li Mirza Varešanović pritisak?

"Moj cijeli život je pod pritiskom. Ne osjećam pritisak, ali bolje da bude pritisak na meni nego na igračima. Meni je cilj da mojim igračima bude što lakše, a sve ostale stvari oko kluba ću ja preuzeti na sebe".

Potom se osvrnuo i na sva dešavanja s navijačima koji ne zaboravljaju neke stvari iz prošlosti...

Oglasi

"Nije ugodno, vidio sam te parole. Mnoge izjave izvučene su iz konteksta. Ima tu par parola koje nsiu tačne. Kome to odgovara, ja znam, ali neću da ih imenujem, sami će se pronaći. Volio bih da smo svi jedno. Svi mi volimo ovaj klub. Moju ljubav prema ovom klubu mi ne mogu oduzeti i ne dam nikome reći da ovaj klub više voli nego ja. Odrastao sam ovdje i sve sam napravio u ovom klubu", dodao je.

"Ove stvari koje nam se dešavaju, to nije do nas, to su odluke na koje mi ne možemo utjecati", istakao je Varešanović.

"Spreman sam sve uraditi da se promijeni taj odnos između mene i navijača. Ne želim se pravdati za neke stvari koje nisam uradio", poručio je trener Bordo tima.

Također je kazao da Mario Vrančić nije sto posto spreman, tako da će teško biti u sastavu za nedjeljni derbi, te da u glavi ima prvih 11, ali da ne bi izlazio u javnost s tim.

O utakmici sa Zrinjskim govorio je i iskusni bek Avdija Vršajević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Počeli smo pripreme koje su dugo trajale. U Antaliji smo radili dobro te tri sedmice. Pokazali smo to i na pripremnim utakmicama sa kvalitetnim rivalima. Svi igrači koji su stigli imaju taj kvalitet i sa ciljem i planom su dovedeni. Ne trebamo se bojati nikoga u drugom dijelu sezone", rekao je Vršajević.

"Svaka čast svim protivnicima, mi gledamo sebe i u svaku utakmicu ćemo ući da osvojimo sva tri boda i tako protiv Zrinjskog. Nama je imperativ pobjeda u svakoj utakmici".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Hajde Mirza, pljuju te i tesko ce ti biti. Jedino im mozes zacepiti usta sa dobrim rezultatima. Duplo ti je teze nego ikome, ali mozes ti to. Sa losim rezultatima ja cu prvi ti napisati da moras otici. Isto ko sa Dudicem. Jeb avanje majke to mogu samo primitivci. Sta je god bilo, ipak si ti Sarajlija, dace ti drugu sansu normalni ljudi. Naprijed moje Sarajvoooooooo
3 4
rabodimis
"Svakako je lakše igrati bez publike"... Zato ti mozes oduzimat svima ljubav je*o te otac odvratni..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi