Osvanula poruka na jednom od sarajevskih mostova: Navijači podsjetili na Varešanovićeve davne riječi

Uoči derbija bez publike

Osvanula poruka na jednom od sarajevskih mostova: Navijači podsjetili na Varešanovićeve davne riječi

Edmir Škorić

Ovog vikenda nam se vraća Premijer liga BiH, a FK Sarajevo će sa znatno izmijenjenim igračkim kadrom odigrati derbi protiv Zrinjskog.

No, ono što je jučer šokiralo mnoge u Sarajevu, naročito navijače, je odluka da se utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru, a potom i Željezničara u Trening-centru Nogometnog saveza BiH u Zenici igraju bez prisustva publike.

NFSBiH se na ovaj potez odlučio iz sigurnosnih razloga, a na prijedlog Komiteta za stadione i sigurnost.

Sarajevo protiv Zrinjskog na stadionu Rođeni igra u nedjelju (26. februar) od 17:30 sati, a sarajevski derbi na programu je 8. marta od 13 sati.

Iako su se svi zaželjeli Premijer lige i derbija, navijači ostaju uskraćeni za možda i dva najveća u drugom dijelu sezone. Sve što će moći je da ove utakmice gledaju putem malih ekrana.

Odluka naravno najteže pada navijačima Bordo kluba, barem onom dijelu koji odbija da bojkotuje svoj klub zbog pojedinih osoba, iako je stav navijačke grupe da bojkotuje utakmice dok su oni i dalje tu.

Oglasi

Prvenstveno se to odnosi na trenera Sarajeva Mirzu Varešanovića, čije imenovanje na mjesto šefa stručnog štaba je blago rečeno napravilo potres na Koševu, ali uprava kluba svejedno je ostala dosljedna svoje odluke da mu ukaže povjerenje tokom zimske pauze.

Odluku da se igra bez publike u dva derbija navijači FK Sarajevo iskoristili su da podsjete na riječi Varešanovića iz svog ranijeg mandata na klupi Bordo tima, kada je poručio:

"Svakako je lakše igrati bez publike".

Poruka koja je jutros osvanula na jednom od mostova u centralnom dijelu Sarajeva. (Foto: SportSport.ba)

Nakon što je u decembru prošle godine Varešanović imenovan za novog - starog trenera Sarajeva, stiglo je otvoreno poismo Hordi zla.

Između ostalog, u pismu je pisalo sljedeće:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovim putem od Vas tražimo da povučete odluku o imenovanju novog šefa stručnog štaba, s obzirom da se radi o osobi koja je više puta pokazala nepoštovanje prema navijačima, inače ćemo u suprotnom biti primorani da pozovemo cjelokupan navijački korpus u bojkot svih utakmica Fudbalskog kluba Sarajevo. Kako biste bolje (i napokon) razumjeli u kakav klub ste došli, predlažemo da se informišete o svim borbama koje su Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i navijačka grupa Horde zla vodili u prošlosti, a sve za boljitak Fudbalskog kluba Sarajevo, i iz istih izašli kao pobjednici jer SARAJEVO – TO SMO MI, I SAMO MI!".

Ostaje da se vidi kako će se ovaj rat navijača i uprave Sarajeva završiti i kako će igrači pod vodstvom Varešanovića odraditi dva jaka meča bez vjernih navijača.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
zašto zabrana za publiku? jel krivnja do trenera ili navijača?
3 0
frki82
Ja debila navijača(manja grupa delikvenata) mati moja.Ko bolan vas išta pita,ljudi kupili klub,uložili i ulažu svoje pare,iščupali nas 2 puta da ne završimo ko Čelik i vi bi sad nešto da im dirigujete,a žao vam dati cvaju za člansku!!!!Ma mrš!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi