Izludio Nijemce, a sada pravi transfer u Barcelonu?

Navodno su Katalonci već uspostavili kontakt

Izludio Nijemce, a sada pravi transfer u Barcelonu?

Svjetsko prvenstvo je, kao i uvijek, "izlog" za evropske velikane u potrazi za pojačanjima, a dobre igre na Mundijalu mogu osigurati nekim manje poznatim igračima transfer života.

Za Hirvinga Lozana se nikako ne može reći da je nepoznat ili da već na njega mnogi klubovi nisu obratili pažnju, ali je jedna utakmica na Mundijalu bila dovoljna da Barcelona napravi konkretan korak ka njegovom mogućem transferu.

Sjajni 22-godišnjak je poptuno izluđivao odbranu Njemačke u pobjedi (1:0) svog Meksika nad favorizovanim protivnikom. Defanzivci Elfa nisu imali nikakvog rješenja za Lozana u ubojitim kontrama Meksika, a upravo je ovaj krilni napadač i postigao pobjedonosni gol svoje ekipe.

Lozano je impresionirao i u minuloj sezoni u dresu holandskog PSV-a. Odigrao je 29 utakmica u elitnom rangu holandskog fudbala, te je upisao 17 golova i 11 asistencija, a sada bi mogao karijeru nastaviti u Barceloni.

Naime, njegov otac je za ESPN otkrio da je Barcelona već uspostavila kontakt u cilju angažovanja Hirvinga.

Ipak, Barcelona će imati težak zadatak želi li zaista dovesti ovoj sjajnog ofanzivca, jer, kao što smo rekli, već neko vrijeme mnogobrojni klubovi prate njegove igre, a nastup u Rusiji bi mogao "natjerati" još nekoliko vrhunskih ekipa da pokušaju doći do njegovog potpisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi