Meksički navijači svojim ljubimcima ne daju zaspati

Meksička euforija dosegla je maksimum

Meksički navijači svojim ljubimcima ne daju zaspati

S. Grebović

Legendarni kapiten reprezentacije Meksika Rafael Marquez kojem je ovo čak peti Mundijal, zamolio je navijače svoje reprezentacije da budu malo tiši jer njegovi saigrači ne mogu na miru da spavaju od njih.

Ionako već velika euforija kod navijača Meksika dodatno je porasla nakon trijumfa njihove reprezentacije nad Njemačkom u prvom kolu grupe F. 

Tome svjedoči i činjenica da meksički navijači pjevajući i navijajući provode noći ispred hotela gdje su smješteni njihovi ljubimci, koji zbog toga jedva mogu zaspati.

Kasno sinoć reprezentativci Meksika su predvođeni kapitenom Rafaelom Marquezom i selektorom Juanom Carlosom Osoriom izašli ispred hotela kako bi pozdravili svoje fanatične navijače.

"Veoma smo uzbuđeni zbog podrške koju dobijamo ovdje u Rusiji. U svoje lično ime kao i u ime svih mojih saigrača želim da vam se zahvalim, ali i zamolim da nas pustite na miru da se odmaramo", rekao je Marquez okupljenoj masi.

Danas reprezentaciju Meksika od 17 sati na Rostov Areni očekuje druga utakmica grupe, a protivnik će im biti selekcija Južne Koreje koja je u prvom kolu poražena od Švedske.

Ukoliko i Meksiko i danas ubilježi trijumf to će im biti sedmi uzastopni Mundijal na kojem su prošli grupnu fazu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti