Izmjena koja je obilježila Afrički kup nacija: Fudbaleri specifičnih imena u glavnoj ulozi

Na susretu Egipat - Zimbabve

Izmjena koja je obilježila Afrički kup nacija: Fudbaleri specifičnih imena u glavnoj ulozi

Na Afričkom kupu nacija, koji se ovih dana igra u Egiptu, vidjeli smo jednu od najzanimljivijih izmena ikada.

Iako ova izmjena nije toliko zanimljiva po tome što je značajno promijenila taktiku jedne ekipe, svakako da jeste zbog imena fudbalera koji su izašli, odnosno ušli na teren.

Selektor Zimbabvea, reprezentacije koja je u 1. kolu izgubila od domaćina Egipta sa 1:0, odlučio se da u 85. minuti napravi izmjenu koja je privukla veliku pažnju.

Naime, on je u okolnostima kada je trebao stizati rezultat, u igru umjesto 'znanja' ubacio 'talent'. Drugim riječima, ubacio je fudbalera koji se zove Talent Chawapiwa, a iz igre izbacio fudbalera imena Knowledge Musona. Naravno, za one koji poznaju engleski jezik, jasno je da ime fudbalera koji je izašao iz igre znači 'znanje'.

Ipak, selektoru Sundayju Chidzambwaji ubacivanje talenta umjesto znanja nije mnogo pomoglo obzirom da je rezultat na semaforu ostao isti.

Top Komentari

Kiss
gluposti
2 0
Bulle
Totalne gluposti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije