Iznenađenje ljetnog prelaznog roka: Ivan Šaponjić potpisao za Atletico Madrid

Igrao za drugi tim Benfice

Iznenađenje ljetnog prelaznog roka: Ivan Šaponjić potpisao za Atletico Madrid · Zvanično

Endin Čaušević

Mladi srbijanski napadač Ivan Šaponjić napustio je Benficu i potpisao je danas zvanično za Atletico Madrid.

Ovaj 21-godišnji bivši napadač Partizana igrao je prošle sezone za drugi tim Benfice, ali je na iznenađenje mnogih Atletico Madrid odlučio da ga kupi.

U Madridu vjeruju da će Šaponjić izrasti u odličnog napadača i spremni su već u novoj sezoni da mu pruže šansu. Atletico je potvrdio da nas da je Šaponjić potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Šaponjić je prošle sezone za drugi tim Benfice odigrao 28 utakmica i postigao je šest golova. Srbijanski napadač je već šesto pojačanje Atletica jer su ranije stigli Marcos Llorente, Hector Herrera, Joao Felix, Felipe i Lodi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je ponikao u Partizanu, a na ljeto 2017. godine potpisao je za Benficu. Atletico Madrid ga je platio oko milion eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti