Iznenađenje na Anfieldu: Jurgen Klopp se odrekao veznjaka?
Jurgen Klopp je spreman da se riješi ovog veznjaka kako bi dobio novac za druga pojačanja (Foto: EPA)

Engleski mediji tvrde

Iznenađenje na Anfieldu: Jurgen Klopp se odrekao veznjaka?

M. Šljivak

Naby Keita (24) navodno bi mogao napustiti Liverpool u ljetnom prelaznom roku.

Iako je prije samo godinu dana plaćen 60 miliona eura ekipi RB Leipziga, engleski mediji tvrde da bi Keita mogao već ovog ljeta napustiti klub.

Jurgen Klopp navodno nije zadovoljan njegovim igrama. Spreman ga je prodati kako bi doveli zamjenu, a cijena će biti za 15 miliona eura veća od cifre za koju su ga doveli.

Gvinejski veznjak je dakle dostupan za 75 miliona eura, a već se spominju i potencijalni kupci. To su njemački velikani Bayern i Borussia iz Dortmunda, koji su navodno već održali pregovore sa agentima ovog fudbalera.

Keita je ove sezoe nastupiou 27 utakmica u svim takmičenjima. Međutim, u posljednje vrijeme je zaista rijetko svih 90 minuta na terenu, a često utakmice gleda i sa klupe za rezerve.

Ovaj 24-godišnji fudbaler je po dolasku u Liverpool potpisao petogodišnji ugovor. Ipak, očigledno nije ispunio očekivanja i lako bi mogao otići.

Keita je u RB Leipzigu igrao fantastično. Privukao je veliku pažnju na sebe, a Redsi su odnijeli pobjedu u borbi za njegov potpis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, kako stvari stoje nakon samo godinu dana saradnja će biti završena i Keita bi se mogao vratiti u Bundesligu.

Prije Liverpoola i Leipziga Keita je igrao za Salzburg i Istres.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi