Zašto Mohamed Salah propušta utakmice reprezentacije Egipta?
Salah je već sedam utakmica bez postignutog gola u dresu Liverpoola

Ovo je bila prilika da Salah prekine svoj golgeterski post

Zašto Mohamed Salah propušta utakmice reprezentacije Egipta?

S. Pašalić

Reprezentacija Egipta će odigrati dvije utakmice za vrijeme reprezentativne pauze.

Prvu utakmicu Egipat igra u subotu u okviru kvalifikacija za Afrički Kup Nacija protiv Nigera, dok će u utorak Egipat odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Nigerije.

Ipak, Egipat će u ove dvije utakmice biti bez svog najboljeg igrača Mohameda Salaha koji nije doputovao na okupljanje svoje reprezentacije.

Selektor Egipta Javier Aguire je odlučio da želi isprobati neke nove igrače u ove dvije utakmice s obzirom da se Egipat već kvalifikovao za Afrički Kup Nacija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah je trenutno već sedam utakmica bez postignutog gola u dresu Liverpoola, ali u posljednjih nekoliko sedmica nije pokazivao znakove umora.

Salahu je ovo možda bila prilika da bar u dresu reprezentacije pokuša prekinuti svoj golgeterski post, ali je Jurgen Klopp odlučio u dogovoru sa selektorom Egipta da ne želi rizikovati puštanjem Salaha na okupljanje reprezentacije gdje bi mogao zaraditi neku povredu koju Liverpool ne bi mogao nadomjestiti u borbi za naslov prvaka i utakmicama četvrtfinala Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi