Iznenađenje na Etihadu: Angelino potpisao za Manchester City

Vratio se u engleski klub

Iznenađenje na Etihadu: Angelino potpisao za Manchester City · Zvanično

E. Čaušević

Manchester City prije nekoliko trenutaka objavio je dolazak prvog pojačanja u ljetnom prelaznom roku.

Naime, novi fudbaler engleskog prvaka je Jose Angel Esmoris Tasende poznatiji kao Angelino koji je stigao iz PSV-a. Zanimljivo da je Angelino prošao omladinsku školu Cityja, ali nije dobio šansu u prvom timu.

Građani su ga prošlog ljeta prodali za 5,5 miliona eura PSV-u gdje je ovaj španski defanzivac pružao odlične partije. Angelino igra na poziciji lijevog beka koja je najveći problem ekipe Pepa Guardiole.

S obzirom da je Benjamin Mendy većinom povrijeđen Guardiola je morao eksperimentisati i tu su većinom igrali Danilo ili Zinchenko kojima to nije prirodna pozicija.

No, City je odlučio da vrati 22-godišnjeg Angelina na Etihad, te je on zvanično danas potpisao ugovor na četiri godine. Nije poznato koliko ga je City platio PSV-u.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Angelino je prošle sezone za PSV odigrao 34 utakmice i uz deset asistencija postigao je jedan gol.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi