Iznenađenje na Grbavici: Zvijezda 09 nanijela prvi poraz Željezničaru

Gosti slavili nakon preokreta

Iznenađenje na Grbavici: Zvijezda 09 nanijela prvi poraz Željezničaru

Samir Mlaćo

U okviru 12. kola Omladinske Premijer lige BiH za juniore nade Zvijezde 09 savladale su na Grbavici lidera Željezničar 3:1.

Publika na Grbavici je mogla vidjeti zanimljiv meč, a na pauzu se otišlo pri prednošću 1:0 za domaće. Pogodio je u 30. minuti Elvir Duraković.

Četiri minuta kasnije penal za goste, no Goran Šujić nije bio precizan.

U drugom poluvremenu simultanka gostiju i čak tri pogotka u mrežu Jasmina Kršića. Najprije je u 60. minuti Aleksa Vintonji pogodio za 1:1, a samo tri minuta kasnije potpuni preokret. Strijelac je bio Igor Blagojević.

U 66. minuti gosti dolaze do trećeg pogotka. Strijela je bio Goran Šujić.

Željezničar ostaje lider na tabeli sa 29 osvojenih bodova, a ovo je bio prvi poraz za Plave. Zvijezda 09 je nakon nepotpunog drugog kola na drugom mjestu.

Omladinska Premijer liga BiH, 12. kolo:

FK Željezničar - FK Zvijezde 09 1:3 (1:0)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Željezničar: Kršić, Mešić, Duraković, Šušić, Lukovac, Zilić, Nuhanović, Osmanović, Mušović, Šehić, Mujić.

FK Zvijezda 09: Mijović, Draganić, Vasiljević, Matić, Tomić, Živković, Šujić, Blagojević, Stanišić, Elek, Vintonji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi