Iznenađenje u Bugojnu: Iskra savladala favorizovani Burch

Zaostali susret 12. kola, A-1 lige

Iznenađenje u Bugojnu: Iskra savladala favorizovani Burch

S. Mlaćo

U zaostalom susretu 12. kola A-1 lige košarkaši bugojanske Iskre večeras su u svom KSC-u napravili veliko iznenađenje te savladali Burch iz Sarajeva rezultatom 77:76 (26:27, 11:22, 22:12, 18:15).

U veoma zanimljivom i neizvjesnom susretu publika je mogla vidjeti kvalitetnu košarku, a uzbuđenja nije nedostajalo. Prva četvrtina pripada gostima iz Sarajeva 27:26, a u drugom periodu igre također prednost za Burch, pa se na pauzu odlazi pri rezultatu 49:37, te se činilo da je pitanje pobjednika već riješeno. 

Ipak, domaći se ne predaju i treću četvrtinu dobijaju 22:12, te se u posljednji period ulazi sa samo dva razlike prednosti za favorizovani Burch. 

Domaći navijači su imali mnogo zamjerki na sudije ovog meča, a dvije i pol minute do kraja na semaforu je pisalo 73:73. 

Tri sekunde prije kraja Bečirović pogađa jedno slobodno bacanje za Iskru, dok u napadu Burch promašuje šut za tri poena i pobjeda je otišla u korist domaćih. 

Na kraju veliko slavlje igrača i navijača Iskre, dok su gosti ostali sa sudijama meča žaleći se na po njihovom mišljenju veoma loše suđenje u posljednjim sekundama meča. 

Kod Iskre se istakao Meris Bečirović sa 18 poena, dok je Elvir Seferović dodao 17. Kod Burcha bolji od ostalih bio je Mirza Velić sa 15 postignutih poena, a Faris Rešidović je dodao 12. 

12. kolo, A-1 liga:

KK Iskra Bugojno - KK Burch Sarajevo 77:76 (26:27, 11:22, 22:12, 18:15).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi