Iznenađujuće pojačanje na Etihadu
City traga za rješenjima u veznom redu (Foto: EPA)

Umjesto Jorginha

Iznenađujuće pojačanje na Etihadu

M. Šljivak

Manchester City pokušao je prethodnih dana u svoje redove dovesti fudbalere Napolija i Juventusa Jorginha i Miralema Pjanića, ali im to nije pošlo za rukom.

Italijanski klubovi su odbili ponude, a Pep Guardiola se za svaki slučaj okrenuo drugim opcijama za vezni red svog tima.

Građani će pokušati da dovedu veznjaka Southamptona Marija Leminu. Gabonac iza sebe ima jako dobru sezonu u timu sa St.Mary's stadiona i privukao je pažnju drugih timova među kojima je i City.

Guardiola će se okrenuti njegovom dovođenju ako propadne i nova ponuda za Jorginha, kojeg Napoli ne pušta tako lako i bez puno dilema su odbili 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lemina je član Southamptona postao 2017. godine. Stigao je iz Juventusa i ima iskustvo igranja za veliki tim što je jako bitno kada je dovođenje igrača u Cityj u pitanju.

Protekle sezone Gabonac je odigrao 25 utakmica u Premiershipu i postigao je jedan gol.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi