Iznenađujući potez: Magath se nudi bivšem Musemićevom klubu
Foto: EPA

Ni plata mu nije problem

Iznenađujući potez: Magath se nudi bivšem Musemićevom klubu

Proslavljeni njemački stručnjak Felix Magath ubrzo bi se, čini se, mogao vratiti trenerskom poslu.

Tokom svoje karijere Magath je trenirao mnoštvo klubova, a s obzirom da već dvije godine ne radi, mnogi su smatrali da se trostruki osvajač Bundeslige povukao sa scene.

Prethodnih sedmica mediji su špekulisalo kako bi Magath mogao preuzeti Udinese, no sada su se pojavile informacije da je 66-godišnji trener svoj CV poslao Heartsu i da je voljan da preuzme ovaj škotski tim za koji su nekada igrali Husref Musemić i Mirsad Bešlija.

Da je Magath među kandidatima potvrdio je i tamošnji "Edinburgh Evening News", navodeći kako je Nijemac u kontaktu sa Heartsovim vlasnikom Anneom Budgeom i da bi vrlo lako mogao naslijediti Craiga Levaina koji je nedavno napustio klub.

Magathu navodno problem ni predstavlja plaća koja bi bila znatno manja od one koju je imao u prethodnim klubovima poput Fulhama, Bayerna, Wolfsburga...

U trenerskoj karijeri Magath je vodeći Bayern dva puta osvajao Bundesligu, kao i još nekoliko trofeja, a do naslova je također vodio i Wolfsburg.

Top Komentari

nijepoznat
propali trener
1 0
Alpasinacxx
Ja kontam ponudio se Slobodi ili Čeliku. :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi