Povratak legendarnog Felixa Magatha?
(Foto: EPA)

Kandidat za klupu Udinesea

Povratak legendarnog Felixa Magatha?

M. Šljivak

Legendarni njemački stručnjak Felix Magath mogao bi se nakon dvije godine pauze vratiti trenerskom poslu.

Prema pisanju italijanskih medija, 66-godišnji stručnjak ozbiljan je kandidat za novog trenera Udinesea i vrlo lako bi se moglo desiti da upravo on preuzme vođenje ovog tima.

Udinese je odlučio da nakon katastrofalne serije rezultata otpusti Igora Tudora. Sa klupom ovog tima povezivao se Gennaro Gattuso, a sada su glavni kandidati Magath i Walter Zenga.

Magath je posljednji pisao imao u kineskom Shandong Lunengu 2017. godine, a ranije imao zaista bogatu karijeru, koju je krunisao šokantnom titulom prvaka Njemačke sa Wolfsburgom 2009. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čovjek je koji je pružio šansu Edinu Džeki da se vine u fudbalsko nebo, a pored Wolfsbruga titule je još osvajao sa minhenskim Bayernom.

Međutim, Italijani tvrde da je ipak Zenga favorit za novog trenera Udinesea, a odluka će biti donijeta veoma brzo.

Promo

Top Komentari

Adnanos
Ma kakav Zenga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi