Iznenađujući transfer Real Madrida

Kraljevi spremaju plan

Iznenađujući transfer Real Madrida

Bliži se prelazni rok, a samim tim i more transfer špekulacija. 

Jedan od klubova koji su gotovo uvijek u centru pažnje kada je u pitanju ovaj period godine je Real Madrid. Ekipa čiji je prvi čovjek Florentino Perez izaći će na 'transfer pijacu' u pokušaju da pronađe igrače na nekolko pozicija, a jedna od pozicija na kojima 'škripi' je zadnji vezni red.

Tu trener Zinedine Zidane za sada ima samo jednu opciju - Casemiro. Brazilac je izuzetno važan član kluba i nedavno je potpisao novi ugovor, ali osim njega Zidane želi imati barem još jednog igrača približne kvalitete koji može poslužiti kroz dugu i napornu sezonu.

Prvo se špekulisalo da bi izbor mogao pasti za veznjaka Rennesa Eduarda Camavinga, ali cijena od 75 miliona eura je odbila Kraljeve. Zato je alternativna opcija na jednom postao Wilfred Ndidi. Radi se o 23-godišnjem Nigerijcu koji osim pozicije zadnjeg veznog igrača može pokrivgati i štoperska mjesta u timu.

Ni on ne bi bio jeftin jer mu se cijena na Transfermarktu procjenjuje na 36 miliona eura, ali bi bio lakši zalogaj od pomenutog veznjaka Rennesa.

Ndidi je član Leicestera od 2017. godine, a prije toga igrao je za Genk.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je upisao ukupno 29 utamica, postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

Ovo bi svakako bio iznenađujući transfer obzirom da smo od Reala navikli da gotovo uvijek dovodi samo zvučna imena. Ali, to ne mora značiti da Nigerijac ne bi bio pun pogodak!

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

jony1919
Ndidi je odličan igrač, ali teško će ga Rodgers pustit za te pare obzirom da je među glavnim igračima Leicestera.
3 0
MaDaj
Gledaju ljudi cijenu igraca po transfermarketu ?? pa ako gledate jednog mogli bih i drugog ... Eduardo Camavinga - 37.5 miliona eura..... Wilfred Ndidi - 36 Miliona eura... Braco, cijena igraca na transfer marketu nema nikakve veze sa cijenom koju odredi klub....dakle laksi zalogaj bi mogao da bude isti ako ne i tezi... Vozdra
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi