Sjećate li se kako je izgledao Real Madrid kada je debitovao Cristiano Ronaldo?

Samo jedan od njih je i dalje u kraljevskom klubu

Sjećate li se kako je izgledao Real Madrid kada je debitovao Cristiano Ronaldo?

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je na ljeto 2009. godine odlučio da napusti Manchester United i za 94 miliona eura prešao je u Real Madrid što je tada bio rekordan transfer.

Portugalac je u Unitedu proveo šest godina i uspio je da postane najbolji igrač svijeta 2008. godine. Međutim, shvatio je da je vrijeme za nove izazove i izabrao je da karijeru nastavi u dresu kraljevskog kluba.

To se pokazalo kao odličan izbor jer je Ronaldo s Realom osvojio sve što je mogao, ali prvih nekoliko sezona mu nije bilo baš najbolje. Tada je Guardiolina Barcelona dominirala u Španiji i Evropi, te je Ronaldo bio pod ogromnim pritiskom.

Za Real je u zvaničnoj utakmici debitovao nekoliko sedmica nakon potpisa ugovora u prijateljskom okršaju protiv Shamrock Roversa koju je kraljevski klub dobio sa 1:0.

Početni sastav u toj utakmici je izgledao zaista nevjerovatno i malo ko bi mogao pogoditi da je to tada bio Real Madrid.

Za Real su meč počeli: Dudek, Torres, Pepe, Metzelder, Marcelo, Gago, Diarra, Guti, Cristiano Ronaldo, Higuain i Raul.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od igrača iz početnog sastava nakon 11 godina u Realu je još samo Marcelo. Na klupi su tada bili Salgado, Garay, Heinze, Drenthe, Parejo, Van der Vaart, Sneijder, Negredo, Tebar i Benzema koji je u finišu meča postigao jedini gol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ja kad bih pogađao, rekao bih Barcelona.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi