Utakmice La Lige se mogu igrati svaki dan!

Do kraja ove sezone

Utakmice La Lige se mogu igrati svaki dan!

Utakmice La Lige može organizovati utakmice ponedjeljkom i petkom naveče do kraja sezone 2019/2020. To znači da su sada svi dani u sedmici dostupni za utakmice španskog šampionata.

Španska fudbalska federacija je odlučila ne ići u kontru La Ligi koja planira iskoristiti sve dane u kalendaru kako bi uspjela kompletirati, još uvijek suspendovanu, sezonu.

Ovakve vijesti stižu nakon izvještaja Cadena Cope da je La Liga već rezervisala pet ponedjeljaka za utakmice.

Španski fudbalski savez je dugo bio protivnik odigravanja utakmica ponedjeljkom i petkom, jer se to uglavnom kosi sa željama navijača, ali je zbog vanrednih okolnosti sada ipak pristao na uvođenje novih termina. Ipak, savez je prihvatio planove La Lige tek uz garanciju da narednih pet godina, nakon završetka ove sezone, neće biti igranja utakmica ponedjeljkom.

Međutim, nije isključena mogućnost da se zahtjevi za utakmicama ponedjeljkom nastave i naredne sezone s obzirom da bi i tada raspored mogao biti izuzetno zgusnut.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, španski Sud je prethodno odbio žalbu La Lige kojom se tražilo ukidanje "embarga" na utakmice ponedjeljkom i petkom. Savez je bio sretan zbog ovakve odluke suda, ali je za ovu sezonu ipak spreman izaći u susret.

Prvi čovjek La Lige se nastavlja zalagati za mogućnost igranja utakmica La Lige svim danima sedmice jer smatra da do čini takmičenje atraktivnijim za kompanije koje rade TV prenose.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi