Dvije su opcije: Izraelci objavili gdje se mogu igrati mečevi s Rumunijom i Švicarskom

Njemačka ili Mađarska

Dvije su opcije: Izraelci objavili gdje se mogu igrati mečevi s Rumunijom i Švicarskom

Eldar Ganibegović

Utakmice fudbalske reprezentacije Izraela u oktobru su odgođene zbog dešavanja u toj zemlji. Sada je poznato kada i gdje bi mogle biti odigrane.

Izraelci su objavili gdje bi se mogle odigrati utakmice Izraela sa Švicarskom i Rumunijom u kvalifikacijskim utakmicama za EURO 2024. godine. 

Utakmice Kosovo - Izrael i Izrael - Švicarska, prvobitno zakazane za oktobar, odgođene su zbog dešavanja u Izraelu. 

UEFA je odlučila da se utakmica Izrael - Švicarska odigra 15. novembra, a velike su šanse da se Kosovo - Izrael odigra tri dana ranije, 12. novembra.

Nakon toga, Izraelu je na rasporedu utakmica protiv Rumunije (18. novembra) i Andore (21. novembra).

Fudbalski savez Izraela traži stadion na kojem će se moći igrati utakmice sa Švicarskom i Rumunijom. Za sada se pojavila opcija da se dva meča igraju na Kipru, ali su novinari sport5.co.il objavili da su se pojavile još dvije opcije, Mađarska i Njemačka.

Oglasi

Mađarska bi bila poželjna zemlja Izraelske federacije, a razlog je jednostavan: imigraciona politika. Budući da je imigraciona politika stroža u Mađarskoj, Izraelci vjeruju da su manje šanse da se dogode neki incidenti tokom dvije utakmice.

Inače, reprezentacija Izraela je i jedan od mogućih protivnika naše reprezentacije u baražu koji će se igrati u martu 2024. godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Izrael još uvijek ima šanse da se kroz grupu I direktno domogne Evropskog prvenstva.

Rumunija je s 8 utakmica i 16 bodova prva, bod manje i utakmicu manje ima Švicarska, dok je Izrael treći s 11 bodova iz samo šest odigranih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi