Island razbio Izrael za finale baraža za Evropsko prvenstvo
FOTO: UEFA.com

Pobjeda nakon preokreta

Island razbio Izrael za finale baraža za Evropsko prvenstvo

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru polufinala baraža za Evropsko prvenstvo odigrale su reprezentacije Izraela i Islanda, a pobjedu i dolazak na Grbavicu izborila je reprezentacija Islanda nakon pobjede od 4:1.

Uvodnih petnaest minuta pružilo je dobru igru, a prva prava prilika viđena je u 16. minuti kada je Vitor šutirao preko gola.

Miguel Vitor je sjajno reagovao nakon centaršuta iz slobodnog udarca i matirao je golmana Islanda za vodstvo svoje reprezentacije.

Veliku priliku za poravnanje imao je Island u 28. minuti. Traustason je bio u prilici, ali je na kraju šutirao pored gola iz jako dobre pozicije.

Dvije minute kasnije Gretarsson je skrivio penal za Izrael koji Zahavi pretvorio u pogodak i vodstvo za svoju reprezentaciju.

Do poravnanja Island stiže u 39. minuti kada je Gudmundsson postigao prelijep pogodak iz slobodnog udarca.

Oglasi

Samo tri minute kasnije potpuni preokret Islanda za veliko slavlje svih navijača ove reprezentacije.

Arnor Traustason je pokupio jedan odbijanac na rubu kaznenog prostora i postigao jako lijep pogodak i tako doveo svoju reprezentaciju do vodstva.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena nova greška za Alberta Gudmundssona, ali nije bilo promjene rezultata.

U drugom poluvremenu prvo direktan crveni karton za Reviva u 73. minuti kada je Izrael ostao sa igračem manje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon toga je Izrael u 80. minuti imao priliku da sa bijele tačke dođe do poravnanja, ali Zahavi ovaj put nije iskoristio penal.

A onda za samo četiri minute dva brza gola Islanda, tačnije Gudmundssona koji vodi svoju selekciju u finale baraža za Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

Ecosport
Bravo za Island protiv genocidaša
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi