Problemi za UEFA-u: Još jedna utakmica kvalifikacija neće biti odigrana, otkazane su rezervacije
FOTO: EPA

Raspored je veoma gust, a sada nove brige

Problemi za UEFA-u: Još jedna utakmica kvalifikacija neće biti odigrana, otkazane su rezervacije

Haris Zilić

Ratno stanje u Izraelu odražava se i lagano na sportska dešavanja, tako da su utakmice izraelskih klubova i reprezentacija otkazane i pitanje je kada će i gdje biti odigrane i u kojem terminu.

UEFA je također reagovala i odgodila utakmicu kvalifikacija za EURO 2024. godine između Izraela i Švicarske.

Pod upitnkom je bio i duel Kosova i Izraela, ali sada je i zvanično taj duel otkazan, sudeći prema posljednjim vijestima iz Prištine.

Naime, fudbaleri Izraela i njihov tim otkazali su rezervacije u hotelu u Prištini gdje su trebali boraviti što znači da je i druga utakmica Izraelaca u kvalifikacijama odgođena.

Nema sumnje da će situacija u Izraelu dosta poremetiti raspored u kvalifikacijama, a Izrael je i jedan od mogućih rivala Bosne i Hercegovine u baraža za EURO naredne godine u Njemačkoj.

Oglasi

Fudbalske ekipe iz Izraela također obustavljaju svoje mečeve, a Maccabi bi mogao pronaći rješenje.

Naime, fudbaleri tima iz Tel Aviva smješteni su na Kipar gdje bi mogli igrati naredne domaće utakmice.

Čeka se i zvanični stav UEFA-e, ali čini se da bi i reprezentacija Izraela domaće utakmice mogla igrati na neutralnom terenu kao što je slučaj sa Ukrajinom.

Otkazane su i utakmice košarkaških klubova Maccabija i Hapoela u Evropi, tačnije u Euroligi i Eurocupu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pojedinim sportistima iz Izraela zabranjeno je i da napuštaju zemlju, a kako će se situacija razvijati vidjet ćemo u narednim danima.

Izraelu neće biti skroz obustavljena takmičenja to je sigurno, a vjerovatno će neutralni teren biti konačna odluka, barem kada su u pitanju međunarodne utakmice.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Izključit ove žide iz svih takmičenja !!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi