Izrael slomio Andoru, Vels savladao Kipar
Foto: Index.hr

Grupa B

Izrael slomio Andoru, Vels savladao Kipar

Midhat Šljivak

Reprezentacije Izraela i Velsa slavili su pobjede u susretima naše kvalifikacione grupe. 

Izrael je s 4:1 savladao na gostovanju autsajdera u našoj grupi selekciju Malte. 

Damari je nakon tri minute igre doveo Izrael u vodstvo od 1:0, da bi Lima s penala u 15. minuti izjednačio na 1:1. Ipak, Damari drugim golom večeras u 41. minuti dovodi Izrael u novo vodstvo.

Rezultat od 3:1 postavio je Damari hat-trickom u 82. minuti susreta, da bi Hemed s penala u šestoj minuti nadoknade pogodio za 4:1.

Vels je na svom terenu savladao selekciju Kipra s 2:1. 

Cotterill je u 13. minuti doveo Vels u prednost od 1:0 i to samo sedam minuta  po ulasku u igru, a zatim je 10 minuta kasnije Robson-Kanu iskoristio sjajnu loptu Balea za vodstvo od 2:0.

Uspio je Kipar u 36. minuti preko Labana doći do smanjenja vodstva na 2:1, ali usprkos tome što su imali igrača više do kraja je ostalo 2:1 za Vels.

Grupa B:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vels - Kipar 2:1 (Cotteril 13', Robson-Kanu 23' / Laban 36')
Andora - Izrael 1:4 (Lima 15'p / Damari 3', 41', 82', Hemed 90+6')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.