Krunisali smo još jednog prvaka u evropskom fudbalu uz zanimljiv rekord
FOTO: EPA

Stigli do treće titule u nizu

Krunisali smo još jednog prvaka u evropskom fudbalu uz zanimljiv rekord

H. Zilić

Krunisali smo još jednog prvaka i učesnika kvalifikacija za Ligu prvaka naredne sezone. Maccabi Haifa je postao prvak Izraela 15. put u svojoj historiji.

Za Maccabi je ovo bila i treća titula u nizu, a ove sezone su igrali briljantno u zasluženo došli do novog naslova.

Kolo prije kraja Maccabi ima 78 osvojenih bodova, a titulu su ovjerili jučerašnjim trijumfom protiv Maccabi Netanye rezultatom 1:5.

Maccabi Haifa tako ima sedam bodova prednost ispred Hapoel Beer Sheve koji će se u posljednjem kolu sa Maccabi Tel Avivom boriti za drugo mjesto, a ova dva kluba predstavljat će Izrael u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Četvrti predstavnik Izraela u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu će biti Maccabi Netanya ili Beitar Jerusalem, ekipe koje igraju finale Kupa, pobjednik će u Evropu.

Novom titulom Maccabi Haifa je oborio jedan rekord.

Oglasi

Postali su prva ekipa iz Izraela koja je osvojila titulu, a iste szeone igrala grupnu fazu lige prvaka.

U ovoj sezoni, Maccabi Haifa je igrao u grupi H Lige prvaka sa ekipama Benfice, PSG-a i Juventusa.

Zuazeli su četvrto mejsto sa tri boda kao i Juventus, ali je Stara dama otišla u Evropa ligu jer su imali bbolju gol razliku, dok su Benfica i PSG sa po 14 bodova otišli u osminu finala Lige prvaka.

Prvak izraela će naredne sezone imati status nositelja u prvom prekolu Lige prvaka što je bitno za Zrinjski.

Tako su Plemići izgubili još jednu poziciju na tabeli nositelja i moraju gledati šta će do kraja biti u Rumuniji i na Kipru

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi